Djungeln...tsssss

Just nu sitter jag a blir uppaten av en fet mygga som aldrig verkar bli matt efter hundra stick pa mej.

Nu ar vi pa Sodra delen av Koh Lanta. Vi tyckte inte att forsta stallet var bra sa vi drog soderut.  Vi akte med en stor tuk-tuk bort fran allt som heter civilisation. In i djungeln bara, sen kom stranden, den underbara och fina. Den utan manniskor och forsaljare. Vi bor i sma ackliga bungalows nara stranden. Kanske det vidrigaste satlle jag nagonsin bott pa. Inget varmvatten, knappt att vattnet rinner ur kranen bara en svag strale. Detta har nu resulterat i JAVLIGT SKITIGT HAR!

Idag har vi varit ute och snorklat igen. Men maste nog medge att  snorklingen var battre pa phi-phi. Vattnet var lite for grummligt. Detta glomdes snabbt boret da vi stannade for att simma igenom en 80meter lang grotta utan belysning (mer an guidens ficklampa som los samre an den samsta jag sett). Jag greps som vanligt nar det gallert vatten av stor panik och handerna borjade skaka igen (liksom forsta snorkelturen). Alla skulle ha flytvast pa sig sa det kanndes ju bra iaf. E sa att jag kunde ligga pa hans rygg och bvara flyta med om jag tyckte det kanndes battre. Jag tyckte inte da att det kanndes battre. Han sa da den numer vanliga meningen " du behover inte om du inte vill". Jag kian ju fan inte sitta kvar i baten nar dem andra simmar till en as cool strand pa andra sidan grottan.
Pa E's rygg sen bar det av. Det kanndes lite som nar jag var liten och var radd, da fick jag klanga pa pappa.  For inget kunde ju handa om pappa var med. Nu var det samma med E, han skulle radda mej om nat hande. Jag blundade hela tiden och vet inte hur det sag ut i grottan, men dem andra sa att det var kolsvart sa jag missade ju inget iaf. Pa andra sidan var det hur fint som helst, det var annu an gang vart denna radsla.

Idag pa eftermiddagen har vi slakat pa samma satt som hela dagen igar, sovandes i varsin hangmatta pa stranden. Jag har malt igenom den andra boken nu " Mej anger ingen" av Asa Linderborg, mycket bar men lite konstig, las vard!!!

Imorgon ska E antligen fa sitt efterlangatde dyk. Han ska aka ivag redan 06.45, a ar borta hela dagen...Det ar sa kul att han blir sa glad. Det lyser om hel honom (lyser gladje inte rodsolbranna den star jag for) nar han ska fa vara i vatten, ju djupare desto battre tydligen. Hoppas dykabstinensen slapper nagot efter morgondagen.

Nu ska jag ner till dem andra a drick en kall eller tva, kanske en hel buckets.

( Jag vet att det ar mycket slarv i min text men jag har semster och har inte tid att sitta och ga igenom det jag har skrivit)

Koh Lanta

Kanske min kara Mor hade ratt. Jag kanske inte var "solseg" utan "singaseg":)

Nu ar vi pa Koh Lanta...javligt coola barer och resturanger langs vattnet och vi bor i en mysig Bungalows precis pa stranden. Allt ar bra forutom att det ar nat forbannat mycket tidvatten. Pa eftermiddagen gar det knappt att bada, finns typ inget vatten...men men jag ska inte klaga. tycker dock lite synd om Emil som forjaves tog med sig sitt nyinkopta snorkelset. Tror att han borjar fa lite dygabstinenser. Men han ska dra till Similan Island (?) a dyka i tre dagar sa det kanske kanns battre efterat.

Nu ska vi ga langs stranden och satta oss i nan liten hydda och ata,  nu ar jag nog lite hungrig trots allt.

Livet leker som vanligt ha, hoppas allt ar bra dar hemma i snon!!!

Solseg!

Idag har varit en seg dag. Varit lite halv risig, sa det blev att ligga under ett parasoll och lasa. Har precis last ut en "schopoholic sager ja!" av Sophie Kinsella. Sjukt rolig bok (rekomenderas).

Nu gar det segt att skriva, jag ar seg som satan .Imorgon drar vi till Ko Lanta. Da ska jag a E bara mysa och ta det lungt i ett par dagar. Kan inte bli mer romatiskt an att resa runt tillsammans i en ryggsack. Man marker att man passar bra ihop nar det bara flyter pa och ar roligt fast det ar varmt och man bara har boeende i en natt elller tva.
 Sen far vi se vad som hander har nast. Nickes tjej Elli kom ner igar...jippi antligen en tjej. Inget fel pa att ungas med fyra killar men nu har jag faktiskt saknat lite kvinnofolk.

Idag ar har det varit en grymt varm dag. jag kanske har svettats sjuhundra liter. Nu borjar jag aven fa lite farg, eller lite ganska mycket. Har varit tok forsiktig med solen for att inte branna mej. Linden brannde upp rygen sa nu har han flagnat bort all farg. Kande att jag borde vara ;lugn eftersom jag ar tio ggr ljuasre  huden an honom.

Igar hade vi lite mer fest an valigt...vi var pa en bar som hette RollingStones, med liveband. Tyvarr inte dem riktiga RollingStones:( men det var ett javla dra iaf. Sen pa natten blev det fest pa stranden. Dansa omkring barfota ar inte illa i feb.

Jag kan ha slagit upp vartenda liten bit pa mina ben. Dom ar alldeles blaa och sariga. jag lyckas sparka in i allt och snubbla pa allt. Jag klantig? later det sa?

Nu ska jag snart ga till hotellt och lasa. Grabbarna ska ut och dricka backets och ol men jag orkar inte. Idga ar jag for seg. Sa det blir nog annu en pineapple shake och sen sova. Jag lever typ pa frukt och fruitshakes. detta passar mej perfekt. Det ar skont for jag ar inte hungrig nan gang nastan. det ar sa varmr sa jag orkar inte ata, darfor ar frukten kanon.

Fan vad jobbit det var a skriva nu. det ar for varmt. Jag klagar inte jag bara talar om fakt. Samtidigt som det kanns skont att gnalla lite pa varmen nar ni har massa minus hemma...hahaha...jag ar en skadeglad javel!.

Hoppas det fins internet pa Kohlanta, da blir det mer info imorgon el overmorgon.

Ha det sa bra allihopa.

JAG GJORDE DET!!!

nu kanske ni tanker att jag inte gor annat an a blogga, men vi har ett intenetcafe precis dar vi bor, sa jag har tid med detta. Tur for er!!!
Jag har aven hittat varldens aldsta tangentbord...as jobbigt.

Idag har vi varit pa snorkel tur. Forsta stoppet och jag  grips av stor panik, alla hoppade i och drog ivag (utom stackars Emil som snallt vantade). Jag forberdde mej pa att hoppa i men fick storpanikangest och borjade skaka. Nar E sa att jag inte behovde om jag inte ville blev jag sel och kannde atjag maste ju prova iaf. Pa med flyvasten och sedan gjorde jag det bara utan att tanka pa att mina hander skakade.
Dett kankse var det roligaste jag gjort! Jag holl E i handen hela tiden under det forsta stoppet. Nar vi kom till nasta stopp tog jag mej i vattnet och som fran ingen stanns slangde jag av mej flyvasten och kastade upp den pa baten och simmade i vag med E. Jag blev lika forvanad som E. Vad hander i Thailand??? nu kan jag bade parat Spanka, snorkla och SIMMA!!! mer an jag visste att jag kunde. Allt blir iof lattare nar man gor saker med nan man ar trygg med.

Vi stannade en svang pa Monkey Island...dar bor alla gulliga apor. Som typ var gulliga i 3min innan dem attackerar oss och forsoker bita Jeppe i benet. Alla flyr ut i vattnet, dar det ar fullt med vassa stenar. Aporna star pa strandkanten och typ garvar at oss och pekar fnger. Vi ligger a garvar i vattnet och kollar om alla har bada fotterna kvar efter alla stenar. Min foredetta brutna ta fick sig en rejal kanga och har nu intagit en mer svullen form. Tur att Singa loser allt!

Imorgon ska vi ut och snorkla med hajar...jag radd??? nej nej, jag ar for fan livradd.

Vi kommer vara kvar pa phi-phi tva natter till sen drar vi till Krabi eller Koh Lanta. Ja tror att jag aldrig vill hem igen. Detta ar underbart. Jag gar bara runt och njuter. Det kommer helt klart bli fler resor men dem kommer vara langre an denna. Jag gillar allt med backpacking t.o.m dem ackliga rummen vi bor pa, den tunga ryggsacken och att jag nastan inte har nagra klader. Man traffar sa sjukt mycket konstiga manniskor.Med andra ord jag trivs.

Nu orkar jag inte mer, maste tryckasa jalva hart pa tangentbordet sa jag far ont i fingararna.

Hudstatus: aningens rod pa handlederna, borjar fa mycket farg i ansiktet, magen vit!!!


Singa, snorkel och ett hundsim

Ar nu pa phi-phi. Ar helt underbart. Nu ar jag en riktig backpacker, bor med massa myror a myggjavlar pa ett litet hotell om man nu kan kalla  det hotell i  berget pa phi-phi. Jag har fatt det storsta myggbetet som man kan tanka sig mitt pa hogra skinkan, kan knappt sitta. Dessutom gar jag bara runt och ser dum ut och kliar mej pa roven..haha...dumma svenska flicka!

Igar drack jag massa singa och dansade pa stranden omringad av massa eldlyktor...kannde da att livet inte kunde bli battre. men det blev det. Efter ytterligare ett par singa blev jag helt plotsligt enh sprakbegavning utan granser. Lysna till detta Plin. En kille forsokte tranga sig fore mej i i kon till natt maten. Jag forklarde att dettta fan inte var okej. Han borjade da prata med sin komipis pa spanska. Han sa att jag var en hora och trodde att jag var nan. Jag forstod helt plotsligtvad han sa pa spanska och sa att jag forstod. Killen blev knapptyst och jag oxa eftersom jag inte visste att jag kunde spanska. Jag tror Singa kan vara en ol bryggd av sprakgudarna.

Idag tog vi en longboat ut till en annan strand for att snorkla... jag simmade runt pa strandkanten och sjosatte mej sjalv flera ggr, fanns knappt nagra fiskar i kanten. E och Linden simmade daremot ut till djupare vatten och snorklade bland hajar...jag blev sa radd att jag knappt vagade bada mer.

Imorgon ska vi aka battur och snorkla. Jag har forstott att detta inte kommer ske i strandkanten utan pa sa djupt vatten att jag inte ens vill tanka pa det. Men jag har betamt mej, jag ska ner och snorkla. Tranade lite pa min inte allt for bra simmning idag. Jeppe(nickes bror forovrigt sjukt brun)om holl pa att drunkna...haha

Nu ska jag tillbaka till grabbarna och dricka Buckets (It's for you Throzan). Jag slangde just en blick mot den andra datorn och ser en odla klattra runt...kann faktiskt inte helt okej.
Givetvis blir det mer singa ikvall, jag ska kolla ocm jag kan prata thailandska lite senare.

Sist men inte minst. Jag har inte brannt mej men jag borjar fa en brun-rod farg.

Bye bye kalla sverige fran ett stekhett Thailand.

Mai Tai

pa plats i det mest turistiga man kan tanka sig...Pantong i Puhket. Jag har aif sytt upp tva klanningar och ett par byxor...a Emil en kostym med en stekig vest till:)

Imorgon bar det av till Phi-Phi...battur i tre timmar utan tak. Jag har inte brannt mej an men kommer garanterat att gora det imorgon.
Allt ar jatte bra, vio har traffat Nicke och Linden och imorgon kommer Nickes brorsa sa vi blir ett gang. Sen kommer Linus och sedan big sis (or small:)
Maten ar underbar forutom att Linden precis fick en mask i maten...tydligen en delikates har...haha.
A jag har saklart fixat naglarna...as coola blommor a annt prol.
Lisa jag har hittat Alice favvo butik...Hello Kitty! Detta ar sanning en hel butik full med HelloKitty saker...Moster handlar. A bilarnar a moppe javlarna kor som fan sa det skulle bara vara att satta Olle pa trottoaren sa skulle han vara nojd hela dagen.

Hinner inte skriva sa mycket maste ga a kopa en grilladmajs...tank sa stressigt det kan vara nar man har semster.
Throzan jag kanner som dej..."jag ar sa trott orkar inte med nan semster" (las pa skanska)

Till Throzan+Andreas: Om nat skulle bli strul med telefonerna eller liknande sa gor sa har: Ta en taxi fran flygplatsen till PATONG BEACH...ni ska va vid Subway (finns bara ett)...sen ska ni till MARTINS TAILOR (det ligger kanske 50meter fran subway. Ni kan fraga etfer Martins tailor. Dar jobbar var van JOHAN. sag att ni kanner Emil och Emma. Han hjalper er med hotell forsta natten och vilken bat ni ska ta dit vi ev ar. Han har ett skredderi (bra priser). Men ni kan ringa innan ni aker fran Sverige. Fan vad kul att ni kommer och dricker Singa med oss.

SunShine

Nu kanske ni har suttit och tänkt: Nejjjj RödEmma har slutat blogga vad ska jag nu förgylla min dag med? HejHej jag är tillbaka. Jag har jobbat som en galning för att kunna dra iväg till Thailand imorgon, å när ska man hinna blogga då?

Nu är det så att jag kommer uppdatera min resa här på den röda sidan. Helt exklusiva repotages kommer att finnas, solbrännsstatus, E:s fruktansvärda djupdyg med hajar m.m. Som ni märker så är det bara att ta ledigt och börja läsa.

Till min trognaste läsare av dem alla Farmor: jag kommer ge dej ett morgonflin massa ggr framöver det lovar jag;)

Planet lyfter imorgon måndag 13.55, sen kommer vi inte hem förens den 9Mars;)



Thailand here we come...(tränar på den lite för dåliga utrikiskan;)

RSS 2.0