Skepp å Hoj!!!

Idag har jag förberett mej för helgens kommande segling. Jag har haft tema vatten på dagens schema. Jag startade dagen genom att tro att jag badade, höll på att svettas ihjäl eftersom jag glömt öppnat fönstret. Sedan gick jag upp och drack ett stort glas vatten för att återställa vätskebalansen (förlorade säkert 4liter under natten).

Väl återställd började jag diska i vatten givetvis! Sedan kom Mia över och vi lunchade och hon stöttade mej i min seglar packning.

Sen bar det av till självaste city för att fika. Jag drack då en iste (gjord på vatten). När jag sen skulle cykla hem så öppnade himmlen sig så passligt så det var som att cykla i en dusch (fast påklädd, duschar annars naken). När jag kom hem var jag så gemon blöt att jag var tvungen att ta av mej allt och nu menar jag allt. Jag var inte torr någonstans. Efter att jag fönat håret gick jag ut och hängde på min stekiga seglarbalkong. Ni som sett den vet att jag inte överdriver när jag säger att det är som (jag kan tänka mej iaf) att vara på en segelbåt. Sitter man i hänggungorna (blå/vita i tyget) känns det som om man sitter i en gungande båt. Man kan beskåda utsikten med en liten mås sittandes på bordet brevid. Och självklart finns det en livboj!

Nu befinner jag mej i en soffa med utsikt över Sveriges mysigaste sjö.

Vatten, vatten bara vanligt vatten (detta är en sång)

Den feta stilen är för att ni ska uppmärksamma hur allvarligt jag satsade på dagen tema.

Det ska bli riktigt mysigt i helgen iaf. Kul med lite nya människor. 

***

Måste bara säga att jag blir lite ledsen på mitt bredband. Imorse när jag startade datorn gick det käpp rätt åt. Först gick det att komma ut på nätet, logga i på msn osv osv. Sen gick det inte på typ två timmar. Men mitt på dagen gick det igen. Sen på kvällen innan jag åkte så var nätet dött igen. Jag blir inte bara ledsen utan upprörd oxå. Internet skit. 

Nej nu ska jag sova så jag ser ut som en skönhet imorgon på havet;)

Mo jag överlevt denna segling så kommer en uppdatering på söndag efter hemkomst. Börja undra om bloggen är ouppdaterad på måndag.

Skepp å Hoj alla sommar glada!!!!!!!

 

Listan!!!

Jag bestämde mej i söndags att jag skulle göra allt som jag kände att jag var tvungen att göra. Sånt som skulle få mej att må bättre och som skulle gynna min framtid. Jag gjorde då en lista:

1, Göra nåt som är mycket spontant och lite halv galet.

2, Sortera bland vänner. Ge mer till dem jag känner att jag får ut nåt av, ta bort dem som ändå bara tar och inte ger nåt.

3, Göra om i köket, det är alldeles för stelt och tråkigt där.

4, Äta sundare, har språrat ur lite senaste tiden.

5, Våga tro på att det finns snälla och trygga karlslokar att satsa på.

Detta är gjort hittils:

1, Drar iväg och seglar om 1½ dygn. Det är inte bara spontant eftersom jag knappt känner dem jag ska segla med. Jag kan ju knappt simma, har aldrig åkt en båt större än en eka (ålandsbåt räknas inte), det kallas galet!!!

2, Har bestämt mej för att det finns nån som jag tror eller har trott skulle finnas där när det blåser stark motvind. Jag gick på en rejäl mina där. Jo, det är klart att "vännen" finns där när personen ifråga, själv har lust men annars så...vips borta. Man ska inte säga att man inte har så många riktiga vänner när man inte vårdar dem man har fått ordentligt. Jag har hellre några få nära än många ytliga.

3, Jag har köpt nya gardiner, nya randiga burkar, ny duk, ny kökshandduk. Detta blev mer än en succé kan jag lova. Det bästa av allt är att allt var på rea;)

4, Jag har varit sund och inte ätit socker och skit på hela veckan. Jag har minskat på portionerna och rört mej mer. Mycket bra!!!

5, Ja, jag har inte gjort så mycket på den fronten än men min tanke är att jag ska våga lita på nån igen. Nu när jag var i Norrköping denna gång var det första gången sedan jag bodde där som jag inte hade ångest av att komma dit. Jag har inte kännt mej helt bekväm en enda gång sen jag bodde där. Denna gång kände jag att jag inte behövde oroa mej, ingen kommer tvinga mej tillbaka mej till mitt "gamla" liv igen. Jag tog till och med mej Alice till den hemska bänken längs strömmen och satt där i ett par minuter och det kändes konstigt nog riktigt bra. Jag är tydligen klart med det som varit.

Nu ska jag packa och vara lite trevlig;)

Natti Natti

Kärleksfull SuperMorsa!!!

Och så var det ju de här med kärlek. Har haft många samtal med olika människor dem senaste veckorna om just kärlek. Man kan vara kär fast ,man inte vill. Man kan bli kär i fel person. Man kan vara kär upp över öronen i rätt person. Kärleken kanske inte altid är besvarad. Kanske någon blir kär i en utan att man vill. Jag har nog provat på det mesta.

Jag har inte så lätt att bli kär, förtjust kan jag bli men många ggr stannar det där oxå. Men hur vet man när man är mer än förtjust???

Jag har iaf skaffat mej fjärilar i magen och det har jag inte haft på förbannat många år.Så det är ju härligt!

När min semester började, startade oxå mitt "nya" liv. Efter det jobbiga som var innan så har jag nu landat igen. Känns underbart. Nytt liv ,nya människor och massa kul som kommer hända i höst. Jag vet att det kommer bli jätte bra, för jag är färdig med det som varit.

Jag har bara lite ångest. Ja, jag har inte kunnat träna så mycket som jag skulle. Jag kommer få det tufft när jag kommer tillbaka. Men händer det tråkigheter så kan man inte alltid träna, jag har gjort så gott jag kunnat och den senaste veckan har jag kommit igång igen och jag tycker det har gått jätte bra. Jag blir ju lite ledsen när jag började komma i så fin form och sedan fick en stor käpp i hjulet. Men men shit happend!!! Just ja, nytt liv nya tag!!!!

Nu ska supermamman fixa lite lunch. Jag och Maria (supermamma2) har tvättat och vikt kläder hela morgonen. Medans vära fantastiska barn har kollat på Pingu. Det är helt okej att dem sitter inne en solig sommar dag och kollar på tv. Måste morsorna städa och tvätta så finns inga alternativ. Sen ska denna supermorsa (shopoholicmorsa) åka tåg med barn och snuskigt mycket packning. Jag tror jag ska sätta larm på Alice så jag vet att hon inte står kvar på perongen når tåget börjar rulla;)

Håll tummarna för mej i allt jag skrivit på bloggen!!!!

Ögonen hålls öppna med tändstickor

Nej detta går inte. Jag är för trött för att skriva nåt. En utsliten morsa utan energi, vill bara sova. Imorgon blir det till att åka hem igen. Ska ju ut på djupare vatten på torskväll el fre morgon. Måste  hem och förbereda mej, inte bara mentalt utan oxå materiellt. Vad har man med sig på en segelbåt?

Vikarie Mamma!

Japp, det är jag det! Jag befinner mej just nu i Norrköping med mitt lilla Gudbarn/Systerdotter. Jag har efter ett och ett halvt dygn kommit på hur jobbigt det är att vara mamma. Inte för att hon är jobbig eller inte tycker om mej. Tvärtom, Alice avgudar mej (jag är säker). Fast vem skulle inte göra det om man får äta upp hela godispåsen på tåget (jag höll på att dö av sömnbrist så ungen fick äta så jag kunde ta en snabb powernap).

Idag har Jag, Maria och våra barn (Maria äger sitt barn, inget lånebarn) varit äckligt aktiva. Vi startade dagen med en stadig frulle innan vi begav oss ner på stan för att INTE handla nåt utan bara titta. Då detta gick åt helvete lämande vi stan för att vara präktiga Morsor och gå till folkparken för att bada och leka. Vi var parkens inte bara snyggaste och yngsta morsor utan även dem roligaste. Vi var ju iaf i vatten till skillnad från vissa andra som lät sina skitungar härja fritt. INTE OKEJ!!!

När vi precis kommit till porten (hemma) börjar vi packa ur ungar, kassar, handukar, extra skor och en handfull med lokaflakor. Precis när vi ska börja konka upp allt hittar jag inte Alice ena sko (en äkta foppa-toffla, dyr). Jag frågar Alice om hon vet vart tofflan är. Barnet svara; " den ramlade". Djupt andetag MosterEmma med vattenblåsor på fötterna. 

Väl uppe i lägenheten utfodrar vi barnen med frukt för att sedan gå och leta efter tofflan. Då bestämmer sig super hurtiga mammorna att det skulle ju vara trevligt att ta en promenad till Nordik (en jätte trevlig inredningsbutik 1tim promenad bort). Vi hittatde förövrigt tofflan efter en lagom lång promenad.
Efter 2½ timmes rask promenad med barnvagnar var vi så svettiga att det vara nära en kolaps.

Nu har jag svåra ryggproblem (troligtvis startade detta under bilsovandet på Gotland), blåsor på tårna, en mindre överansträngning i väster arm (vagen drar en aning till vänter hela jävla tiden) och en aning uppgivenhet till att försöka vara en lika hurtig supermamma imorgon.

***

Just nu håller alla på att gå och lägga sig. Barnen har givetvis sovit i flera timmar redan, SUPERMAMMA!!!
Själv sitter jag och tittar ut genom den öppna balkongdörren och njuter av sommarvämen. 
Jag tror semester ska bli mitt nästa yrke, det är ju fantastiskt. 

Nu ska jag drömma om någon;) 

Home sweet home

Nu är jag tillbaka till Staden igen. Eller jag kom faktiskt redan igår morse.
Jag har haft så sjuk jävla roligt. Därav den försenade hemkomsten (alá 1dygn).  Att sova i en bil är inga problem om man inte sover i den. Nej men fakrum är att det var kanon att ligga sked med min kära kombo i bageluckan på "gamla Bettan". Dom ggr jag varit på Gotland så har det alltid hetat att det som händer på Gotland stannar på Gotland. Lika så denna gång;)

Denna ö är nog nåt utav det bästa som finns. Den har allt som man kan kräva. Men även solen har ju sina fläckar. Jag gör en Det är okej, Det är inte okej lista så är jag tydligare.

Det är helt okej att:

* sova i bilen

* äta korv (av alla dess slag) flera ggr om dagen

* göra om en parkeringsplats till en camping, och sedan tro att man äger den (vår reception är öppen mellan 09.00-23.00 där emellan måstan man bjuda oss på nåt starkt så kanske vi öppnar och låter er checka in;)

* dricka oerhörda mängder vin ur en petflaska alt. direkt ur boxen

* sola hela dagarna

* bara njuta av alla sköna människor (dresyrmannen)

* göra vad man vill i det fria

* ha havsutsikt

* glida över torget i "gammla Bettan" och sjunga högt till "ska vi plocka kösbär i min trädgård du och jag lalala..." (detta sker med nervevade rutor)

* gör vad man vill med vem som helst, när som helst, var som helst

Det är inte okej att:

* plinga på ringklockan på cykeln hela jävla tiden

* ta på äkta bröst  (på sillisar är det helt okej)

* sjunga "I´m so lonely" med falska toner när man är en TYP, och framför allt inte göra det HELA tiden på "vår camping"

* köra över brassestolarna

* glo som om man aldrig har sett två vackra damer sova i en bil förut

* glömma mannen i våra liv Herr Weber på parkeringen (incidenten upprepade sig ett flertal ggr)


Bilder från min semster kommer komma men semsetern är inte slut än så jag lägger upp dem om en vecka när det är dax att börja jobba igen.
Det är lite konstigt att åka iväg och bara glömma allt som finns här hemma. Det var som om allt tråkigt som hände precis innan jag åkte aldrig hade hänt. Tyvärr så sprang verkligheten ikapp mej ganska fort efter hemkomsten. Men och andra sidan så finns det ju nån som fick mej att faktiskt inte boka om biljetten hem en gång till. Att det flyger runt fjärilar i magen är inget jag är van vid men vips nu är dem här;)

Nu ska jag röra på denna solbrända kropp.

Rastlöst fruntimmer

Min kombo har stuckit iväg på middag hos nån jobbarkompis. Det blev väldigt tyst här. Vi har flummat runt i några timmar och inte gjort annat än onytta.
Det här är första gången på två veckor som jag sitter helt själv och inte gör ett smack. Ingen att prata med, ingen att kolla på. Jag bara jag och mina tankar såklart.

Jag har nu varit själv i en timme och 47 minuter. Redan rastlös! jag har tänkt lägga bot på detta genom en tur i det fria, dojjorna åker på sen bär det av mot friska luften. Det är nästan sorgligt hur rastlös jag är.

Nu ett samtal senare och känner mej mindre ensam och faktiskt lite mindre rastlös. Tänk vad en telefon kan göra;)
Ska iaf dra ut en sväng.

Hejdå!!

Tårtkalas för mej!

Jag vill gratulera mej själv på min namnsdag. Emma Johanna Christiernin.

Ni behöver inte överrösa mej mej presenter och gratulationer i dag, det kan ni spara tills på onsdag då jag har namnsdag igen EMMA.


Ät inte tonfisk och makaroner med gaffel, mycket lättare att lassa in med en rejäl sked.

Sol, flytväst å två veckor ledigt

Många som har frågat varför det varit så tyst här på bloggen. Svaret är att jag skriver det jag tänker och som faller mej in. Senaste tiden så har mina tankar varit många, förvirrade och rätt jobbiga. Svåra beslut har legat framför mej och jag har inte velat skriva det som rör sig inne i min skalle. Det är för privat för att skrivas. Så nu vet ni varför det har varit så tyst.

***

Imorgon natt/morgon så drar jag vidare mot varmare breddgrader. Iaf fal en liten bit mer söderut. Nämligen Gotland. Vind för våg drar jag å min kära Plin iväg med bilen. Vi har varken boende eller någon större plan för resan. Det är i total frihet som jag kommer sätta mej i bilen och bara dra. Bilen som förmodligen blir vårat boende kan föra oss vart fan som helst.

Det är mina närmaste planer för semstern. Sen blir det en sväng med lill trollet Alice till Norping. Min lååånga  semster  avslutas  på en , ja lyssna jävligt noga: EN SEGEL BÅT!!! Jag skrev rätt. Jag har för några veckor sen hittat (blev presenterad för nån, tack Hanna) ett skönt gäng lirare som ska ut å segla och jag blev med bjuden. Bangar aldrig på sånt jag aldrig gjort. Jag fick frågan om jag hade båt vana. Självklart sa jag. Har ju haft en rodbåt i lilla södersjön i Almunge sen jag var liten. Har iof inte åkt på flera år, men det hör inte hit. Båt människa ut i fingerspetsarna;)

***

Heppa heppa dax att dra vidare nu...

Just Jävlar!!!!

 

Redan här kan man säga "just jävlar", se så vi såg ut då:) 

Jag och min kära Kombo har haft många långa nattdisskutioner. Mycket tankar har åkt fram och tillbaka men nu har vi kommit fram till en sak. Båda jag och Plin lever i den delen i livet som vi kallar "just jävlar". Det är den perioden vi kommer minnas tillbaka till när vi är 35 år. Vi kommer sitta med våra fantastiska karlar (vi är givetvis lyckligt gifta), våra glada barn (som aldrig är jobbiga) och våra välfyllada vinglas. Medans våra fantastiska män grillar det perfekta köttet börjar vi så smått surra om gammla tider.

- Just jävlar, kommer du ihåg?

- Ja, han som du hade en kort period.

- Haha, hur kunde jag tro att han var den perfekta.

- Och du, kommer du ihåg hur jobbig den där tentan var?

- Eller den lördagsnatten vi skulle gå hem från krogen tillsammmans för att sedan ha "bakis frukost" dagen efter. Och ingen av oss kom hem;)

- Den gången vi vind för våg stack iväg med bilen utan att ha någonstans att sova, bilen enda alt.

- Just jävlar det var tider det, tur att vi hade den tiden för annars hade vi inte uppskattat det vi har idag.


Kan det vara så svårt?

Man vet vad som är bäst, vad man borde och vad man måste. Men ändå går det inte.Det är så mycket som man inte borde...tex, äta för mycke godis, gå mot röd gubbe, ta av sparpengarna för att köpa onödiga kläder, vara uppe till 02.00 när man ska upp 07.00, dricka öl tills man inte minns nåt, tänka onda tankar om andra människor, ha sex utan kondom, stanna hemma i soffan när man borde ta sig ut och springa, äta ute flera ggr i veckan. Varför gör man sånt som man inte borde?

Jag har bytt om, redo att ta mej ut. Springa tills jag spyr. Fick en känsla av att jag kommer springa långt och länge. Har velat ta min resväska och dra långt bort för länge. Kanske är nu det kommer att ske...

Verkligheten?????

Nej, jag har inte dött eller tröttnat på att skriva. Jag har bara försvunnit från verkligheten och slutat tänka. Om man inte tänker så kan man inte skriva, det blir ett resultat till denna ouppdaterade blogg.

Jag kommer tillbaka kanske i kväll, imorgon, någon annan dag. Den som lever får se.

Nu när jag tagit mej tillbaka till verkligheten ska jag vara kvar här och fundera lite till, sen försvinner jag igen, in i drömmarnas värld;) Bättre där.

Cyklande damer i uppförsbacke

Fick ett sent återbud nu på morgonen...suck eller härligt? Jag kan iaf konstatera att det är väldigt skönt att bara vara, idag har jag ingen lust att prata.

Igår cyklade jag å Erica...håll i hatten...3,5 mil. Efter det hade vi styrka med mycket mage och rygg. Jag har sjukt ont i runpan och mellan benen...haha..tur att jag är singel;) Eller nej fan det kanske är då det är jobbigt att inte kunna röra sig utan smärta.
Vilket fall som helst så var det jäkligt jobbigt att dra runt på en gamla dam cykel med taskiga växlar och köra stenhårt i alla uppförsbackar.

***

Bjöd nån på en mycket avancerad middag igår. Det blev (snabb)fullkorns mackisar med ketchup och grillkrydda. Jag tyckte nog att gästen varkade nöjd Eller var det sällskapet som gjorde att torra makaroner ,ätandes på balkongen blev en succé.

***

Dax att göra lite nytta.

Hemlig beundrare

Ligger här som så många ggr förr i min säng. Klockan är på tok för mycket, men men. Tankarna rör sig i turbofart i huvudet. Jag blir ibland galen på mej själv. Jag har nu äntligen fått det jag velat ha så länge och drömt om i så många år. Vad är det då för fel? Ja, inte fan vet jag men nåt har gått riktigt snett. När det perfekta har entrat mitt liv, i egentligen en perfekt tid. Så vill jag inte ha det.
Vad är det jag har fått? Vad syftar jag på? En handling, en person, en resa? Det perfekta har i allafall kommit nu, helt utan för varning.

Har idag hittat en låt som passar klockrent in i mitt liv och stämmer perfekt med mina tankar. Jag lyssnar nu och hoppas att livet får samma utgång som låtens slut. Kanske är låten skriven om mitt liv innan det ens har hänt?
Jag är så nöjd med min tillvaro just nu. Bara det lilla bekymmret som snurrar så jag blir yr stör mej just nu.

***

Jag fick ett "kärleks meddelande" idag av en anonym avsändare. Jag har ingen aning om vem det var ifrån, satt en lapp utanför dörren. Trodde först det vara mina kvälls gäster som inte hade bättre för sig än att driva med mej men så var tydligen inte fallet. Efter någon timmes efterforskning trodde jag dem när dem sa sig vara oskyldiga. Var det du så får du nog ge dej till känna annars kan jag inte ge svar på din förfrågan.

***

Det är dax att göra ett seriöst försök att blunda och inte titta igen förens klockan 07.00.

Natti natti...jag vet iaf vad jag ska drömma om.


RSS 2.0